Recept zdvojnásobte, ztrojnásobte nebo zečtyřnásobte a zmrazte, abyste mohli později nasytit větší skupinu lidí. Tyto fazole se skvěle hodí k Ropa Vieja nebo jako příloha k obědu.
Ingredience
- 1,5 kg sušených černých fazolí, propláchnutých a probraných
- 1 bobkový list
- 1 středně velká cibule, nadrobno nakrájená
- 1 zelená paprika, nadrobno nakrájená
- 8 stroužků česneku, jemně nastrouhaného
- 5 lžiček soli
- 1 lžička sušeného mexického nebo italského oregana
- ¼ šálek extra panenského olivového oleje
- čerstvě mletý černý pepř
- lístky koriandru
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu fazole, bobkový list, ¼ šálku nakrájené cibule, ¼ šálku nakrájené papriky, 1 lžíci utřeného česneku, 5 lžiček soli, ½ lžičky oregana a 5 litrů vody.
- Snižte teplotu na střední a vařte za občasného míchání 2 a ½ až 3 hodiny.
- Vyhoďte bobkový list.
- Mezitím rozehřejte olej na pánvi na středně nízké teplotě.
- Přidejte zbývající cibuli, papriku, česnek a oregano.
- Osolte a opepřete.
- Za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout, 15-20 minut.
- Vmíchejte ji do uvařených fazolí.
- Pokud používáte, přidejte koriandr.