Zde je návod na přípravu těch nejlepších černých fazolí s rýží! Tato klasická příloha v latinském stylu se skvěle hodí k tacos nebo jako nápad na oběd.
Ingredience
- 3 šálky vařené (1 šálek suché) bílé dlouhozrnné rýže
- 1 středně velká sladká cibule
- 1 zelená paprika
- 6 stroužků česneku
- 3 šálky vařených černých fazolí
- 2 lžíce másla (pro vegany lze nahradit olivovým olejem)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky oregana
- 1 lžička soli
- 2 lžíce limetkové šťávy (šťáva z jedné limetky)
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Uvařte rýži podle návodu (basmati rýži).
- Cibuli nakrájejte najemno. Papriku nakrájejte na malé kostičky. Česnek nasekejte najemno.
- Fazole slijte a propláchněte.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej na středně vysoké teplotě. Po rozpuštění přidejte cibuli, papriku a česnek. Za občasného míchání vařte 10 minut, dokud cibule nezprůsvitní a lehce nezhnědne.
- Přidejte fazole, kmín, oregano a sůl a promíchejte. Vařte 3 minuty, dokud se nezahřejí, a poté vmíchejte rýži a vařte 1 minutu, dokud se nezačne prohřívat.
- Odstavte z ohně a přidejte limetkovou šťávu. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.