Recept na celého grilovaného pstruha

Grilované rybyGrilováníHlavní jídlaRyby
cely-grilovany-pstruh

Celý pstruh na grilu plněný bylinkami a ochucovadly, poté připravený přímo na grilovacím roštu, poskytuje aromatickou, vločkovitou, jemnou rybu s chutnou křupavou kůží.

Ingredience

  • 2 celí pstruzi, očištění
  • 1 lžíce olivového oleje, rozdělená
  • 1 špetka hrubé mořské soli podle chuti
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • ½ citronu nakrájeného na tenké plátky
  • ½ sladké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  2. Každého pstruha zvenku hojně potřete olivovým olejem a posypte mořskou solí.
  3. Vnitřní dutiny posypte solí a černým pepřem.
  4. Do dutiny každého pstruha vložte také 1/2 plátků citronu a cibule, prolisovaný česnek, snítku rozmarýnu a snítku tymiánu.
  5. Předehřátý gril ztlumte na nejnižší stupeň a pstruhy položte přímo na gril.
  6. Grilujte, dokud se maso nebude snadno odlupovat a kůže nebude zhnědlá, 6 až 7 minut z každé strany, jednou je otočte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang