Celý pstruh na grilu plněný bylinkami a ochucovadly, poté připravený přímo na grilovacím roštu, poskytuje aromatickou, vločkovitou, jemnou rybu s chutnou křupavou kůží.
Ingredience
- 2 celí pstruzi, očištění
- 1 lžíce olivového oleje, rozdělená
- 1 špetka hrubé mořské soli podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře
- ½ citronu nakrájeného na tenké plátky
- ½ sladké cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1 stroužek česneku, mletý
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
Recept je na 4 porce.
Postup
- Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Každého pstruha zvenku hojně potřete olivovým olejem a posypte mořskou solí.
- Vnitřní dutiny posypte solí a černým pepřem.
- Do dutiny každého pstruha vložte také 1/2 plátků citronu a cibule, prolisovaný česnek, snítku rozmarýnu a snítku tymiánu.
- Předehřátý gril ztlumte na nejnižší stupeň a pstruhy položte přímo na gril.
- Grilujte, dokud se maso nebude snadno odlupovat a kůže nebude zhnědlá, 6 až 7 minut z každé strany, jednou je otočte.