Rychlý, chutný a také zdravý recept, který určitě potěší celou rodinu. Celozrnné těstoviny s rajčatovou omáčkou, tuňákem a parmazánem zaručeně lahodí chuťovým pohárkům.
Klasické pšeničné těstoviny jsou nahrazeny celozrnnými, kečup rajčatovým protlakem a namísto kravského sýra je zde parmezán. Nezapomínejte, že konzumací celozrnných produktů pomáháte zdraví celé vaší rodiny.
Příprava: 15 – 20 minut.
Ingredience
- 1 balík celozrnných těstovin (cca 500 g)
- 400 ml rajčatového protlaku
- 1 středně velká cibule
- 2 ks rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1 tuňák v konzervě (ve vlastní šťávě)
- parmezán
- olivový olej
- sůl
- pepř
- oregano
Postup
- Celozrnné těstoviny uvaříme (cca 10 minut) v osolené vodě, do které přidáme trochu olivového oleje.
- Na pánev dáme olivový olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, usmažíme dozlatova.
- Přidáme tuňáka (bez oleje), nakrájená rajčata, restujeme cca 5 minut.
- Celou směs zalijeme rajčatovým protlakem, osolíme, okořeníme mletým pepřem a oreganem, chvíli povaříme a necháme chvíli vychladnout.
- Připravenou rajčatovou omáčku podáváme s celozrnnými těstovinami a nastrouhaným parmezánem.
Těstoviny s tuňákem jsou perfektní volbou pro rychlou svačinu, oběd či večeři.