Celozrnné těstoviny s rajčatovou omáčkou, tuňákem a parmazánem

Těstoviny

Rychlý, chutný a také zdravý recept, který určitě potěší celou rodinu. Celozrnné těstoviny s rajčatovou omáčkou, tuňákem a parmazánem zaručeně lahodí chuťovým pohárkům.

Klasické pšeničné těstoviny jsou nahrazeny celozrnnými, kečup rajčatovým protlakem a namísto kravského sýra je zde parmezán. Nezapomínejte, že konzumací celozrnných produktů pomáháte zdraví celé vaší rodiny.

Příprava: 15 – 20 minut.

Ingredience

  • 1 balík celozrnných těstovin (cca 500 g)
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 1 středně velká cibule
  • 2 ks rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 tuňák v konzervě (ve vlastní šťávě)
  • parmezán
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • oregano

Postup

  • Celozrnné těstoviny uvaříme (cca 10 minut) v osolené vodě, do které přidáme trochu olivového oleje.
  • Na pánev dáme olivový olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, usmažíme dozlatova.
  • Přidáme tuňáka (bez oleje), nakrájená rajčata, restujeme cca 5 minut.
  • Celou směs zalijeme rajčatovým protlakem, osolíme, okořeníme mletým pepřem a oreganem, chvíli povaříme a necháme chvíli vychladnout.
  • Připravenou rajčatovou omáčku podáváme s celozrnnými těstovinami a nastrouhaným parmezánem.

Těstoviny s tuňákem jsou perfektní volbou pro rychlou svačinu, oběd či večeři.

Kategorie:

Těstoviny

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang