Celozrnné špagety s argentinskými krevetami, česnekem a limetkou

Hlavní jídlaKrevetyMarinádyMořské plodyPro začátečníkyŠpagetyTěstoviny

Celozrnné špagety s argentinskými krevetami, česnekem a limetkou

Ingredience na dvě porce:

  • 200 g syrových celozrnných špaget
  • 200 g loupaných argentinských krevet
  • 2 stroužky česneku
  • kůra z ½ čerstvé limetky
  • šťáva z ½ čerstvé limetky
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Celozrnné špagety uvaříme v osolené vodě (dle návodu na obalu výrobku), viz článek jak uvařit špagety.
  • Na pánvi pomalu rozehřejeme olivový olej.
  • Dozlatova orestujeme prolisovaný česnek a přidáme vyloupané krevety.
  • Krevety orestujeme 1-2 minuty z každé strany.
  • Nakonec přidáme kůru a šťávu z limetky a dochutíme solí a pepřem dle chuti.

Pak už jen krevetovou směs vmícháme do celozrnných špaget a podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Pro úplnost zde článek s více informacemi, jak připravit krevety, nebo zde najdete další recepty na krevety s těstovinami.

Pokud zbyde česnek nebo prostě jen je česnek oblíbený, pak potěší tento recept na česnekovou polévku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang