Celozrnné špagety s argentinskými krevetami, česnekem a limetkou
Ingredience na dvě porce:
- 200 g syrových celozrnných špaget
- 200 g loupaných argentinských krevet
- 2 stroužky česneku
- kůra z ½ čerstvé limetky
- šťáva z ½ čerstvé limetky
- 20 g strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Celozrnné špagety uvaříme v osolené vodě (dle návodu na obalu výrobku), viz článek jak uvařit špagety.
- Na pánvi pomalu rozehřejeme olivový olej.
- Dozlatova orestujeme prolisovaný česnek a přidáme vyloupané krevety.
- Krevety orestujeme 1-2 minuty z každé strany.
- Nakonec přidáme kůru a šťávu z limetky a dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Pak už jen krevetovou směs vmícháme do celozrnných špaget a podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Pro úplnost zde článek s více informacemi, jak připravit krevety, nebo zde najdete další recepty na krevety s těstovinami.
Pokud zbyde česnek nebo prostě jen je česnek oblíbený, pak potěší tento recept na česnekovou polévku.