Tradiční bramborové placky mají všichni velmi rádi. Tento recept zaměňuje tradiční suroviny za ty zdravější.
Ingredience
- 1 tofu natural
- 2 středně velké cukety
- 5-6 ks středně velkých brambor
- 1 ks středně velké červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 středně velké mrkve
- celozrnná špaldová mouka (podle potřeby)
- sůl
- majoránka
- mleté černé koření
- olivový olej
Postup
- Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C a na plech dáme papír na pečení.
- Bílé tofu si mixérem rozmixujeme na hladký krém.
- Cuketu, brambory a mrkev nastrouháme na větším struhadle a cibuli nakrájíme na malé kousky
- Do mísy vložíme nastrouhanou zeleninu a brambory, přidáme rozmixované tofu, rozetřený česnek a nakrájenou cibuli.
- Celou směs osolíme, okořeníme mletým černým kořením, přidáme majoránku a dobře promícháme.
- Na závěr přidáme špaldovou mouku podle potřeby (je důležité, aby těsto nebylo příliš řídké, ale ani příliš tuhé).
- Papír na pečení potřeme olivovým olejem, rukama (které si od oleje neumýváme) vytvarujeme placky, které poklademe na plech, pokapeme olejem a upečeme v troubě do zlatova po obou stranách.
- Placky můžeme podávat s uvařenou červenou řepou, prípadně s vynikající avokádovou pomazánkou guacamole nebo sójovou majonézou.