Příprava je snadná a je zapotřebí jen pár ingrediencí. A chutná báječně i bez balzamikových jahůdek, ale s nimi je to přeci jenom to pravé ořechové.
Ingredience na 2 větší porce:
- špetka soli
- 1/2 hrnku filtrované vody
- 1/4 lžičky vanilkového prášku
- menší miska čerstvých jahod
- 1-2 lžíce balzamikové redukce – husté balzamiko bez přidaného cukru
- stévie / kokosový cukr – volitelně dle chuti, nejjednodušší je si připravit odvar z čerstvé nebo sušené stévie
Varianta low-carb recept:
- čerstvé lesní ovoce
- šťáva a kůra z limety
- čerstvá máta
Postup:
Kešu ořechy dejte odmočit do větší misky s vodou alespoň na 2 hodiny. Poté ořechy propláchněte a dejte do mixéru spolu s filtrovanou vodou, solí a vanilkovým práškem a umixujte do hladka.
Krém můžete dát nyní vychladit do ledničky. Mezitím si nakrájejte jahody na čtvrtky a smíchejte je s balzamikovou redukcí. Přidejte stévii popřípadě kokosový cukr dle chuti.