Recept na Campbellův sýrový kuřecí a rýžový nákyp

Hlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané receptySýry
campbelluv-syrovy-kureci-a-ryzovy-nakyp-3

Tento zeleninový, kuřecí, sýrový a rýžový nákyp je snadno připravitelné jídlo na jedno použití!

Ingredience

  • 2 šálky čerstvé nebo mražené zeleniny
  • 1 plechovka (312 g) Campbell’s® Condensed Cream of Chicken Soup (běžná nebo 98% odtučněná)
  • 1 ⅓ šálku vody
  • ¾ šálku nevařené běžné dlouhozrnné bílé rýže
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • ½ šálku strouhaného sýra čedar

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů °C.
  2. V mělké zapékací misce o rozměrech 30×20 cm smíchejte zeleninu, kondenzovanou polévku, vodu, rýži a cibulový prášek.
  3. Navrch naaranžujte kuřecí prsa.
  4. Přiklopte.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře nezrůžoví a není propečené, asi 45 minut.
  6. Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.
  7. Posypte strouhaným sýrem a podávejte.

Tipy

  • Italská obměna – Místo cibulového prášku použijte 1 lžičku italského koření. Čedar nahraďte 1/3 šálku strouhaného parmezánu.
  • Mexická obměna – Místo cibulového prášku použijte 1 lžičku chilli. Mexickou sýrovou směs nahraďte čedarem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang