Ingredience na dvě porce:
- 2 chia raženky
- 4 lžíce sýra Philadelphia
- 1 lžíci najemno nasekané pažitky
- 1 lžíci najemno nasekané hladkolisté petrželky
- malou snítku tymiánu
- ½ stroužku česneku
- sůl a pepř
Na karamelizované žampiony:
- 8 větších žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- ½ stroužku česneku
- 1 lžíci najemno nasekané hladkolisté petrželky
- sůl a pepř
Postup:
Promíchejte sýr s bylinkami a česnekem, osolte, opepřete a nechte odpočinout. Žampiony otřete vlhkým hadříkem a nakrájejte na plátky. V těžké pánvi rozehřejte olej, přidejte žampiony, osolte a opepřete a za občasného obracení je opékejte, až začnou chytat barvu, tak 3–4 minuty.
Přilejte ocet a nechte ho vyvařit, přidejte prolisovaný česnek a ještě chvilku za stálého míchání opékejte. Odstavte a vmíchejte petrželku. Chia raženku potřete bylinkovým sýrem a obložte žampiony.