Sytý pokrm pro všední den je naprosto možný, když si dopředu sestavíte a zamrazíte tyto burritos. Naplňte je klobásou, vejci, bramborami, sýrem a salsou verde.
Ingredience
- 450 g mletého vepřového masa
- 2 až 3 střední brambory nakrájené na kostičky (není třeba je loupat)
- 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
- 1 střední žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 225 g jemného nebo ostrého sýra čedar, nastrouhaného
- 1 lžíce másla
- 8 velkých vajec
- Sůl a pepř
- 1 šálek salsy verde, domácí nebo koupené v obchodě
- 8 velkých moučných tortill velikosti burrito
Postup
- Maso uvařte na velké pánvi na středním ohni. Během vaření ho rozdělte, dokud nebude rovnoměrně propečené. Uvařené vepřové maso přendejte do mísy.
- Přidejte brambory na pánev, kde se vařilo vepřové maso, a za pravidelného míchání je vařte 8 až 10 minut, dokud nezměknou a místy nezhnědnou.
- Tuk, který zbyl z vepřového masa, by měl stačit na vaření brambor, ale pokud je pánev velmi suchá, přidejte kapku olivového oleje.
- Přidejte na kostičky nakrájenou papriku a cibuli a vařte, dokud zelenina nezměkne, dalších několik minut. Dochuťte solí a pepřem. Pánev odstavte z ohně.
- V samostatné nepřilnavé pánvi na mírném ohni přidejte máslo. Vejce rozšlehejte ve střední misce. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte vejce a vařte, dokud nejsou míchaná a ztuhlá, ale ne zcela suchá. Odstavte z ohně a dejte stranou.
- Jakmile náplně mírně vychladnou, rozložte na čistou plochu velkou moučnou tortillu.
- Přidejte asi 1/8 vepřového masa, 1/8 bramborové náplně, 1/8 sýra čedar a 1/8 vajec. Množství můžete odhadnout, ale měli byste mít dostatek náplně na osm burritos. Navrch přidejte asi dvě polévkové lžíce salsy verde.
- Poté srolujte tortillu do těsného burrita. Burrito ihned srolujte do fólie. Postup opakujte se všemi burritos.
- Přendejte burritos zabalené do fólie do velkého uzavíratelného plastového sáčku, který lze zmrazit. Burritos se v mrazáku dobře skladují až tři měsíce.
- Vyjměte burrito z fólie a ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon 4 až 5 minut, v polovině ohřevu jednou otočte. V té chvíli bude burrito horké a můžete ho jíst tak, jak je.
- V případě potřeby podávejte s další salsou verde.
- Ohřáté burrito vložte na malou nepřilnavou pánev na střední teplotu a nechte tortillu opékat 2 až 3 minuty z každé strany.
- Pokud nesnášíte jakýkoli náznak rozmočení burritos, tímto způsobem tento problém odstraníte.