Tyto vegetariánské hamburgery z černých fazolí a quinoy jsou vynikající! Můžete podávat v celozrnné housce s česnekovo-citronovou majonézou, čerstvými špenátovými listy, plátky rajčat a karamelizovanou cibulkou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- ¼ šálku quinoy
- ½ šálku vody
- 1 plechovka černých fazolí, propláchnuté a scezené
- ½ šálku strouhanky
- ¼ šálku mleté žluté papriky
- 1 velké vejce
- 2 lžíce mleté cibule
- 1 velký stroužek česneku, mletý
- 1 a ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky soli
- 1 lžička pálivé chilli omáčky
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- V hrnci přiveďte quinou a vodu k varu.
- Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte, dokud quinoa nezměkne a nevstřebá vodu, asi 15 až 20 minut.
- Černé fazole nahrubo rozmačkejte vidličkou a ponechte část celých černých fazolí, aby vznikla směs podobná pastě.
- Rukama vmíchejte do černých fazolí quinou, strouhanku, papriku, vejce, cibuli, česnek, kmín, sůl a pálivou paprikovou omáčku.
- Ze směsi černých fazolí vytvarujte 5 placiček.
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej.
- Na rozpáleném oleji smažte placičky, dokud se neprohřejí, 2 až 3 minuty z každé strany.