Ten nejlepší burger z černých fazolí – recept

Bezmasá jídlaFazoleHlavní jídlaLuštěninySlané receptyVegetariánské
fazolovy-burger

Z domácích, restauračních i kupovaných bude tento burger černých z fazolí ten nejlepší, jaký jste kdy jedli. Je chutný a zároveň vydatný.

Burgery z černých fazolí můžete ogrilovat nebo péct a vychutnat si je v housce, jen tak, nebo se salátem. Tyto burgery nejsou veganské ani vegetariánské, ale věřte, že s nimi budete naprosto spokojení. Trik spočívá v mírně opečených fazolích, díky čemuž se burger zbaví kašovité konzistence a bude příjemně křupavý.

Ingredience

  • 2 plechovky černých fazolí (scezené, propláchnuté a osušené)
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3/4 šálku nadrobno nakrájené papriky (1/2 papriky)
  • 1 šálek jemně nakrájené cibule (1/2 velké cibule)
  • 3 stroužky česneku, drceného
  • 1,5 lžičky mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého chilli
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1/2 šálku strouhanky nebo ovesné mouky
  • 1/2 šálku sýra feta
  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce kečupu, majonézy nebo BBQ omáčky
  • špetka soli + pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Fazole rovnoměrně rozprostřete na vyložený plech a pečte 15 minut, dokud mírně nevyschnou.
  2. Mezitím osmahněte olivovým oleji nakrájenou papriku, cibuli a česnek, dokud vše nezměkne.
  3. Do velké mísy nebo do kuchyňského robotu vložte zeleninu spolu s ostatními přísadami.
  4. Vše promíchejte nebo rozmixujte a poté přidejte černé fazole. Směs rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte, přičemž ponechte větší kousky fazolí.
  5. Vytvarujte placičky.
  6. Vložte placičky na plech vyložený papírem a pečte při 190 °C 10 minut z každé strany, celkem 20 minut.
  7. Podávejte s oblíbenými přílohami. Zbytky uchovávejte v chladničce až 5 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang