Tento doma připravený burger je nejen snadný, ale spolu s jednoduchou omáčkou, také výtečně chutná.
Příprava
- Příprava: 18 minut
- Vaření: 12 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience na burger
- 680 g mletého hovězího masa, rozděleného na 8 porcí
- Sůl podle chuti
- Černý pepř, podle chuti
- Granulovaný česnek
- 4 plátky sýru čedar
Ingredience na omáčku
- 75 g majonézy
- 1 lžička hořčice
Další ingredience
- 4 hamburgerové housky
- 1 velké rajče, nakrájené na plátky
- 1/2 červené cibule, nakrájené na tenká kolečka
- 2 nakládané okurky, nakrájené na 12 plátků
- Malý ledový salát
Postup
- Rozdělte hovězí maso na 8 stejných porcí. Volně je stočte do tvaru kuliček, přikryjte a uložte do chladničky, zatímco si připravujete zbývající ingredience. Maso musí být při přípravě na grilu studené.
- Ze salátu odstraňte zvadlé listy, aby zůstal křupavý, a salát jemně nakrájejte. Nakrájejte rajčata, cibuli a okurky.
- Housky potřete máslem a opečte na středním ohni, dokud máslem potřené strany nezezlátnou.
- Rozpalte pánvičku na střední teplotu. Na rozpálenou pánvičku položte 2-4 hamburgery. Rychle je přikryjte pergamenovým papírem a rychle rozmáčkněte na tenkou placičku.
- Jakmile jsou placičky rozmačkané, odlepte a vyhoďte pergamenový papír a placičky osolte, opepřete a posypte česnekovým práškem.
- Přidejte 1/2 lžičky omáčky na hamburgery. Smažte 2 minuty z první strany nebo dokud se nepropečou a na povrch nezačne vystupovat šťáva. Opatrně obraťte a pečte další minutu.
- Polovinu placiček pokryjte plátkovým sýrem a druhou placičkou přiklopte sýr. Postup opakujte se zbývajícími hamburgery a přendejte je na talíř, jakmile se dopečou.
- Na spodní část housky dejte omáčku. Navrch dejte 3 plátky okurky, rozdrobený salát, 2 plátky rajčat a tenké plátky cibule. Přidejte dvojitou placičku a přiklopte houskou.