Bůček pro „velké kluky“, ale nejen pro ně

Chléb z pekárnyHlavní jídlaVepřové masoZavařené okurky

Suroviny použité v téhle vydatné pochoutce svádějí k tomu servírovat ji přednostně drsným mužům. Když ji ale připravíte na „výjezdní zasedání“ holčičího kroužku, bude mít stejně velký úspěch.

Na 2 menší skleničky budete potřebovat:

K podávání:

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti (lépe tučnějšího)
  • 4 menší cibule
  • 5–6 stroužků česneku
  • drcený kmín
  • sůl a pepř
  • menší pšenično–žitný bochníček, kterému aromatický kmín propůjčuje typickou chuť a výraznou vůni. S krásně vláčnou vlhkou střídou a zlatavou kůrkou sypanou kmínem. S žitným kvasem.
  • ½ litru černého piva
  • bochníček s kmínem
  • cibule
  • kyselé okurky
  • čerstvá zelenina
bucek_bochnicek_s_kminem-1024x691-9375173

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky cca 5 x 5 cm. Pořádně osolte, opepřete a posypte kmínem.

Dejte do pekáčku spolu s cibulí a česnekem, podlijte pivem a pomalu pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů 3–3,5 hodiny, až se pečený vepřový bůček začne rozpadat, případně podlijte ještě trochou piva. Nechte vychladnout.

A pak máte dvě možnosti – buď směs můžete rozemlít najemno v masovém mlýnku. nebo maso z pekáče vyberte a propasírujte výpek, pokud máte rádi v pomazánce kousky masa.

Maso natrhejte vidličkou na jemná vlákna, promíchejte s propasírovaným výpekem a nechte ztuhnout. Podávejte s kmínovým bochníčkem, kyselými okurkami, najemno nakrájenou cibulí, zeleninou a točeným pivem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang