Vyzkoušejte legendární anglické jídlo, které se připravuje z brambor a zelí. A v kombinaci se slaninou vznikne neodolatelná lahůdka.
Ingredience
- 1 lžíce kachního nebo husího sádla nebo másla
- 4 proužky prorostlé slaniny, nakrájené na kousky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 nasekaný stroužek česneku
- vařené zelí nebo kapusta
- 400 g studené bramborové kaše nebo studených drcených vařených brambor
Postup
- Na nepřilnavé pánvi rozpusťte 1 lžíci kachního nebo husího sádla nebo másla, nechte ho rozpálit a přidejte 4 nakrájené proužky slaniny.
- Jakmile začne hnědnout, přidejte 1 nadrobno nakrájenou cibuli a 1 nasekaný stroužek česneku.
- Dále přidejte 15-20 nakrájených vařených růžičkových kapust nebo nakrouhaného vařeného zelí a nechte je mírně zbarvit. To vše bude trvat 5-6 minut.
- Přidejte 400 g studené bramborové kaše. Vše na pánvi propracujte a přitlačte tak, aby směs pokryla dno pánve.
- Nechte směs mírně přichytit na dno pánve, pak ji otočte a postupujte znovu.
- Nakrájejte na klínky a podávejte.