bubble

Vyzkoušejte legendární anglické jídlo, které se připravuje z brambor a zelí. A v kombinaci se slaninou vznikne neodolatelná lahůdka.

Ingredience

  • 1 lžíce kachního nebo husího sádla nebo másla
  • 4 proužky prorostlé slaniny, nakrájené na kousky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • vařené zelí nebo kapusta
  • 400 g studené bramborové kaše nebo studených drcených vařených brambor

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte 1 lžíci kachního nebo husího sádla nebo másla, nechte ho rozpálit a přidejte 4 nakrájené proužky slaniny.
  2. Jakmile začne hnědnout, přidejte 1 nadrobno nakrájenou cibuli a 1 nasekaný stroužek česneku.
  3. Dále přidejte 15-20 nakrájených vařených růžičkových kapust nebo nakrouhaného vařeného zelí a nechte je mírně zbarvit. To vše bude trvat 5-6 minut.
  4. Přidejte 400 g studené bramborové kaše. Vše na pánvi propracujte a přitlačte tak, aby směs pokryla dno pánve.
  5. Nechte směs mírně přichytit na dno pánve, pak ji otočte a postupujte znovu.
  6. Nakrájejte na klínky a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang