Nepřekonatelné extra čokoládové brownies, které si naprosto zamilujete už při prvním kousnutí. Brownies nejlépe chutná s čerstvým makovým mlékem.
Při přípravě brownies si můžete do velké míry pohrát s přísadami. Co takhle místo kupované použít báječnou domácí nutellu?
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 36 minut
- Celkem: 46 minut
Ingredience
- 1/3 šálku nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
- 1/2 šálku světlého hnědého cukru
- 2 velká vejce, pokojové teploty
- 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 šálku Nutelly
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 šálku hladké mouky
- 3/4 šálku čokoládových peciček
- Mořská sůl
Postup
- Předehřejte troubu na 177 °C. Dno a boky čtvercové formy vyložte alobalem nebo pečicím papírem. Nechte na všech stranách přesah, abyste mohli brownies po vychladnutí snadno vyjmout z formy.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo, dokud nebude hladké a krémové, asi 1 minutu. Přidejte hnědý cukr a šlehejte při vysokých otáčkách 1-2 minuty, dokud nevznikne krém.
- Při nižších otáčkách mixéru přidejte vejce a vanilkový extrakt. Šlehejte na středně vysoké rychlosti, dokud se nespojí, poté vmíchejte 1 šálek Nutelly a sůl. Míchejte, dokud nebude hmota hladká a nadýchaná.
- Při nižších otáčkách mixéru přidejte mouku a míchejte, dokud se nespojí. Pokud používáte čokoládové lupínky, opatrně je vmíchejte.
- Těsto nalijte do připravené formy. Nahoru nakapejte po lžičkách zbývající 1/4 hrnku Nutelly a posypte mořskou solí.
- Pečte 32-36 minut a během toho zkoušejte špejlí míru propečení.
- Po vychladnutí nakrájejte brownies na čtverečky a můžete servírovat.