Tento recept na brownies s arašídovým máslem představuje bohatou pochoutku. Díky tomu, že se připravují ze základních surovin a bez mixéru, jsou tyto dobroty hotové snadno a rychle.
Do tohoto arašídového dezertu se zamilujete hned, jak se do něj zakousnete. Brownies jsou měkké, křehké a rozplývají se v ústech. Arašídové máslo je pozvedá na zcela novou úroveň.
Ingredience
- polohrubá mouka
- cukr
- arašídové máslo
- vajíčka
- vanilkový extrakt
- máslo
- sůl
- kakao na pečení
- čokoládové kousky
Postup
V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a poté do něj zašlehejte ½ hrnku čokoládových lupínků, dokud se úplně nerozpustí. Přendejte do velké mísy a nechte několik minut vychladnout. Do další velké mísy prosejte mouku a kakaový prášek a poté zašlehejte sůl.
Do rozpuštěné čokolády zašlehejte cukr, vejce a vanilkový extrakt do hladka. Přimíchejte moučnou směs, dokud se vše dobře nespojí. Před přenesením směsi do vyložené čtvercové formy o rozměrech 20 × 20 cm přidejte zbývající ½ hrnku čokoládových lupínků.
Na těsto naneste po částech arašídové máslo. Špičkou nože ho vmíchejte do čokoládového těsta. Pečte asi 40 až 45 minut, poté nechte před krájením vychladnout na pánvi.