Tenhle týden bude nejspíš jedno velké pondělí. Vstávám (na mě) extrémně brzo, v práci tisíc povinností, jelikož se za a) stěhujeme, takže jsou všude krabice, vyšilující lidi a bordel a za b) mě čeká za 14 dní volno a hned po něm chytře konference, takže musím připravit reportovou prezentaci a vůbec všechno stihnout. Příjemným zpestřením byla objednávka cupcakes na firemní školení. Bohužel jsme to ale spočítala tak dokonale, že mi to vyšlo na kus přesně a žádné mi nezbyly k volnému použití (rozumějte sežrání).
Jak se to stalo? Kde mám dortík? No naštěstí jsem ve špajzce objevila zbytek mini Reeses košíčků, které jsem koupila na zdobení mých soutěžních cupcakes na letošní Cupcake cup. Soutěž jsme sice nevyhrály (holt asi nemáme stejné chutě s porotou noo), ale myslím, že oba naše výtvory si pozornost zaslouží a když si je upečete doma, uvidíte, že mám pravdu! A jak už bylo slíbeno, tady je recept na moje brownies arašídové cupcaky. Možná to vypadá trošku složitě, ale přísahám že není.
Ingredience:
Těsto
- 150 g hořké
- 150 g mléčné čokolády
- 160 g másla + kousek zvlášť (cca 20 g)
- 160 g hnědého cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový lusk (nebo 2 lžičky extraktu)
- 2 velké lžičky kakaa
- 60 g hladké mouky
- trošku soli
Krém
- tučný tvaroh ve vaničce(ne Milko, ten je moc tekutý)
- šlehačka
- 4 polévkové lžíce cukru krupice
- 1/2 skleničky smooth peanut butter (burákové máslo – nesmí to být crunchy neboli s kousky oříšků)
Náplň
- 3 polévkové lžíce arašídového másla
- 20 g másla (viz těsto)
Poleva
- 3 lžíce smetany (a 30 g z čokolády viz těsto)
- 12 mini Reeses butter cups (klidně to ozdobte arašídem, nebo čímkoliv vás napadne)
Postup
V rendlíku rozpustíte máslo se 150 g hořké a 50 g mléčné čokolády a necháte zchladnout. Až bude čokoláda vlažná, předehřejte troubu na 180 stupňů. Šlehejte pomalu vejce a po lžičkách přidávejte hnědý cukr. Potom rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte semínka a přidejte. Poté odložte šlehač a zamíchejte (ručně) kakao (jinak by vás to pěkně ohodilo), poté mouku a sůl.
Nakonec vlijte zchladlou čokoládu a ještě prošlehejte. Teď vezměte 70 g zbylé mléčné čokolády a nasekejte ji nožem na malé kostičky a vmíchejte do těsta. Poté vezměte Muffinový plech, vyložte ho papírovými košíčky a lžící je naplňte těstem. Měly by být skoro plné. Dejte péct na něco mezi 20 a 25 minutami.
Tak od 19. minuty je třeba to hlídat. Ony vám trochu popraskají na povrchu a tím pádem uvidíte, jak vypadají uvnitř. Hotové jsou, když už nejsou úplně tekuté, ale neměly by být ani úplně upečené.
Připravte krém z 1/2 arašídového másla, které šlehejte s 1 tvarohem. Přidejte cukr. Zvlášť ušlehejte tuhou šlehačku a pak ji vmíchejte do krému. Ochutnejte a kdyby to na vás nebylo dost sladké, klidně přislaďte (jen myslete na to, že ty brownies jsou samy pěkně sladké).
Teď připravte polevu – v rendlíku rozpusťte 30 g čokolády a 3 lžíce smetany. Až upečené brownies zchladnou, udělejte do každého malou jamku uprostřed.
V rendlíku rozehřejte 3 lžíce burákového másla a 20 g normálního másla. Až bude směs tekutá, po lžičkách nalijte do vydlabaných brownies. Ty potom ozdobte krémem a na ten nalijte vychladlou polevu. Ozdobte rozpůleným mini košíčkem, nebo podle vlastní fantazie.
Redakce Receptik.cz