Tento lahodný broskvový dezert si nejlépe vychutnáte v létě s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Ingredience
- 6 hrnků nakrájených oloupaných zralých broskví
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
- 1/2 lžičky mleté skořice
- vanilková zmrzlina k podávání
Na drobenku:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 1/2 hrnku másla, rozpuštěného
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Broskve vložte do vymazané mělké zapékací misky. V malé misce smíchejte hnědý cukr, mouku, citronovou šťávu, kůru a skořici, posypte broskve.
- Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek. Vmíchejte vejce, až směs připomíná hrubou drobenku.
- Posypte broskve drobenkou a poté vše rovnoměrně přelijte máslem.
- Pečte 35-40 minut. Podávejte se zmrzlinou.