Snadný recept na brokolici s česnekem

Hlavní jídlaZeleninová jídlaZeleninové přílohy

Jednoduchý recept na spolehlivou přípravu brokolice, která je ideální přílohou na všední večer. Snadno se připravuje a při přípravě vznikne jen malá část odpadu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 7-10 minut
  • Počet porcí: 4-6

Ingredience

  • 1 kg brokolice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky červených pepřových vloček (volitelné)
  • 1/2 šálku vody
  • plátky citrónu na podávání (volitelné)

Postup

  1. Brokolici opláchneme pod studenou vodou a setřeseme přebytečnou vodu. Ze spodní části stonků kousek odstraníme.
  2. Rozehřejeme olej ve velké pánvi na středně vysoké teplotě, dokud se nezačne třpytit. Přidáme brokolici a restujeme 5-7 minut, dokud není jasně zelená a některé stonky a špičky růžiček nejsou lehce zuhelnatělé.
  3. Přidáme česnek, sůl a vločky červeného pepře. Pokračujeme v restování asi 30 sekund, dokud se česnek nerozvoní. Přidáme vodu, přikryjeme a vaříme 1-2 minuty, dokud není brokolice zářivě zelená a křupavě měkká. Podáváme ihned s kolečky citrónu.

Tip

Chcete-li uchovat zbytky, vložte je do nádoby a nechte je v lednici odležet. V lednici je můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang