Tyto bochánky původem z Brazílie jsou přirozeně bezlepkové, protože základem těsta je tapioková mouka a parmazán. Podávejte je jako běžné pečivo a případně obměňte koření podle chuti.
Ingredience
- ½ hrnku olivového oleje nebo másla
- ⅓ hrnku vody
- ⅓ hrnku mléka nebo sójového mléka
- 1 lžička soli
- 2 hrnky tapiokové mouky
- 2 lžičky mletého česneku
- ⅔ hrnku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2 rozšlehaná vejce
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Ve velkém hrnci smíchejte olivový olej, vodu, mléko a sůl a dejte vařit. Přiveďte k varu a ihned stáhněte z ohně.
- Vmíchejte tapiokovou mouku a česnek a míchejte do hladka. Odstavte a nechte 10 až 15 minut odpočívat.
- Vmíchejte sýr a vejce do tapiokové směsi, dokud se nespojí, těsto bude hrudkovité jako tvaroh.
- Z těsta tvořte kuličky o velikosti 1/4 šálku na nevymazaný plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud vršky lehce nezhnědnou, 15 až 20 minut.