Sladké brambory z tlakového hrnce mají neodolatelně jemný krémový střed a jejich vaření pod tlakem trvá o polovinu kratší dobu než pečení v troubě.
3 tipy pro přípravu nejlepších sladkých brambor
- Použijte podobně velké brambory. Aby byly brambory rovnoměrně uvařené, je nutné použít stejně velké sladké brambory.
- Do hrnce přidejte napařovací koš a vodu. Nejprve přidejte na dno hrnce jeden šálek vody, která vytváří páru (a tedy tlak), díky kterému se brambory uvaří. Stejně důležitý je i napařovací koš, který udržuje brambory ve výšce nad vodou.
- Délku vaření určete podle velikosti brambor. V instantním hrnci můžete vařit sladké brambory všech velikostí. Abyste získali křehké, krémové brambory, po kterých toužíte, počítejte s kratší dobou vaření u malých brambor a delší u větších.
Tabulka na brambory z tlakového hrnce
- Malé sladké brambory: Pod vysokým tlakem, 12 minut.
- Středně velké sladké brambory: Pod vysokým tlakem, 18 minut.
- Velké sladké brambory: Pod vysokým tlakem, 20 minut.
Ingredience
- 4 sladké brambory
- 1 šálek vody
Postup
- Omyjte a vydrhněte 4 podobně velké sladké brambory a každou z nich propíchněte vidličkou.
- Do tlakového hrnce vložte napařovací koš.
- Přidejte 1 šálek vody a položte na něj sladké brambory.
- Uzavřete víko a zkontrolujte, zda je ventil nastaven na těsnění.
- Nastavte tlak na vaření dle tabulky.
- Tlak se zvýší za 7 až 10 minut.
- Po uplynutí doby vaření nechte tlak 10 minut přirozeně povolit.
- Rychle uvolněte zbývající tlak.
- Otevřete tlakový hrnec a vyjměte sladké brambory.