Jak připravit nejlepší brambory z tlakového hrnce – recept

Bramborová jídlaBramborové přílohyPřílohy
brambory-z-tlakoveho-hrnce-8136608

Sladké brambory z tlakového hrnce mají neodolatelně jemný krémový střed a jejich vaření pod tlakem trvá o polovinu kratší dobu než pečení v troubě.

3 tipy pro přípravu nejlepších sladkých brambor

  1. Použijte podobně velké brambory. Aby byly brambory rovnoměrně uvařené, je nutné použít stejně velké sladké brambory.
  2. Do hrnce přidejte napařovací koš a vodu. Nejprve přidejte na dno hrnce jeden šálek vody, která vytváří páru (a tedy tlak), díky kterému se brambory uvaří. Stejně důležitý je i napařovací koš, který udržuje brambory ve výšce nad vodou.
  3. Délku vaření určete podle velikosti brambor. V instantním hrnci můžete vařit sladké brambory všech velikostí. Abyste získali křehké, krémové brambory, po kterých toužíte, počítejte s kratší dobou vaření u malých brambor a delší u větších.

Tabulka na brambory z tlakového hrnce

  • Malé sladké brambory: Pod vysokým tlakem, 12 minut.
  • Středně velké sladké brambory: Pod vysokým tlakem, 18 minut.
  • Velké sladké brambory: Pod vysokým tlakem, 20 minut.

Ingredience

  • 4 sladké brambory
  • 1 šálek vody

Postup

  1. Omyjte a vydrhněte 4 podobně velké sladké brambory a každou z nich propíchněte vidličkou.
  2. Do tlakového hrnce vložte napařovací koš.
  3. Přidejte 1 šálek vody a položte na něj sladké brambory.
  4. Uzavřete víko a zkontrolujte, zda je ventil nastaven na těsnění.
  5. Nastavte tlak na vaření dle tabulky.
  6. Tlak se zvýší za 7 až 10 minut.
  7. Po uplynutí doby vaření nechte tlak 10 minut přirozeně povolit.
  8. Rychle uvolněte zbývající tlak.
  9. Otevřete tlakový hrnec a vyjměte sladké brambory.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang