Příprava
- Příprava: 8 minut
- Doba pečení: 60 minut
- Počet porcí: 3
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 750 g malých červených nebo bílých brambor se slupkou
- 30 ml kvalitního olivového oleje
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 3 stroužky mletého česneku
- 2 lžíce mletých čerstvých listů rozmarýnu
Postup
- Předehřejeme troubu na 200 °C.
- Rozkrojíme brambory na poloviny nebo na čtvrtiny a vložíme je do mísy s olivovým olejem, solí, pepřem, česnekem a rozmarýnem. Promícháme, dokud se brambory dobře neobalí.
- Vyklopíme brambory na plech a rozložíme je do 1 vrstvy. Pečeme v troubě nejméně 1 hodinu nebo dokud nezhnědnou a nezkřehnou. Během pečení brambory dvakrát otočíme stěrkou, aby se opekly rovnoměrně.
- Vyjmeme brambory z trouby, podle chuti je okořeníme a podáváme.