Recept na nejlepší brambory pečené na grilu

Bramborová jídlaBramborové přílohyGrilováníPřílohy
Pečené brambory na grilu

Za stejnou dobu, jakou zabere pečení brambor v troubě, můžete „upéct“ brambory na grilu – a výsledkem budou pikantní, kouřové a neuvěřitelně nadýchané brambory.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 45 minut až 1 hodina a 10 minut
  • Celkem: 50 minut až 1 hodina a 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 brambory russet
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

  1. Rozpalte venkovní gril na střední přímý žár (asi 175 °C).
  2. Potřete 4 brambory russet 1 lžící olivového oleje.
  3. Brambory po celé ploše vydatně osolte solí.
  4. Každou bramboru zvlášť zabalte do alobalu a alobal i bramboru propíchněte vidličkou. Díky tomu do brambor pronikne kouřová chuť.
  5. Brambory položte na gril.
  6. Přiklopte gril a grilujte za občasného otáčení brambor, dokud brambory nezměknou a nepůjdou snadno propíchnout nožem, což trvá 45 minut až 1 hodinu.
  7. Brambory vyjměte kleštěmi z grilu na talíř.
  8. Před rozbalením a podáváním je nechte 5 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang