Tyto bramborové placky, alias bramboráky, se skvěle hodí ke každému jídlu nebo jako svačina. Recept disponuje jednoduchou a rychlou přípravou z několika málo ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 šálky šťouchaných brambor
- 1 šálek hladké mouky
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 šálku rostlinného oleje nebo dle potřeby
Postup
- V míse smícháme šťouchané brambory, mouku, cibuli, vejce, černý pepř a sůl do konzistence těsta.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejeme rostlinný olej. Do horkého oleje vhodíme kolečka těsta. Smažíme asi 5 minut z každé strany dozlatova.
- Vyjmeme placičky děrovanou lžící a necháme okapat na papírových utěrkách. Opakujeme se zbývajícím těstem.