Brambory jsou ingrediencí, která předznamenává přicházející období podzimu a zimy. Bramborové koláčky s dipem ze zeleného hrášku však chutnají velmi svěže a jarně.
Ingredience
- 800 g vařených, rozmačkaných brambor
- čerstvé bylinky (pažitka / petrželka / kopr)
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce sojového nápoje
- 3 lžíce jarní cibulky
- olivový olej
Ingredience na dip
- 1 balení tofu natural
- 1 a ½ sklenice mraženého hrášku
- 1 lžička soli
- pepř
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička čerstvé máty
Postup
- Cibulku orestujeme na olivovém oleji.
- Uvařené a rozmačkané brambory, nasekané bylinky, máslo, sójový nápoj a cibulku smícháme a z této směsi vytvarujeme koláčky.
- V troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 10 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
- Mražený hrášek zalijeme horkou vodou a necháme změknout cca 5-10 minut.
- Vodu vylijeme, hrášek vložíme do mixéru a spolu s ostatními ingrediencemi smícháme.
- Upečené koláčky přelijeme hráškovým dipem a dozdobíme čerstvými bylinkami.