Bramborové koláčky s hráškovým dipem

Bramborová jídla

Brambory jsou ingrediencí, která předznamenává přicházející období podzimu a zimy. Bramborové koláčky s dipem ze zeleného hrášku však chutnají velmi svěže a jarně.

Ingredience

  • 800 g vařených, rozmačkaných brambor
  • čerstvé bylinky (pažitka / petrželka / kopr)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sojového nápoje
  • 3 lžíce jarní cibulky
  • olivový olej

Ingredience na dip

  • 1 balení tofu natural
  • 1 a ½ sklenice mraženého hrášku
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička čerstvé máty

Postup

  • Cibulku orestujeme na olivovém oleji.
  • Uvařené a rozmačkané brambory, nasekané bylinky, máslo, sójový nápoj a cibulku smícháme a z této směsi vytvarujeme koláčky.
  • V troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 10 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
  • Mražený hrášek zalijeme horkou vodou a necháme změknout cca 5-10 minut.
  • Vodu vylijeme, hrášek vložíme do mixéru a spolu s ostatními ingrediencemi smícháme.
  • Upečené koláčky přelijeme hráškovým dipem a dozdobíme čerstvými bylinkami.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang