Recept na bramborovou klobásu

Bramborová jídlaHlavní jídlaUzeniny
bramborova-klobasa

Jemné koření v tomto bramborovém nákypu s klobásou mu dodává výraznou chuť. Tento vydatný nákyp je nejen skvělým hlavním jídlem na vašem jídelním stole, ale také se dobře ohřívá.

Ingredience

  • 455 g volně ložené vepřové klobásy
  • 1 plechovka (312 g) kondenzované houbové polévky, neředěná
  • 3/4 šálku 2% mléka
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 šálky oloupaných brambor nakrájených na plátky
  • 2 šálky rozdrobeného sýra čedar
  • mletá čerstvá petržel, volitelně

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C.
  2. Na velké pánvi uvařte klobásu na středním ohni, dokud nezrůžoví, a rozbijte ji na drobné kousky.
  3. Slijte ji a dejte stranou. Smíchejte polévku, mléko, cibuli, sůl a pepř.
  4. Do vymazané dvoulitrové zapékací misky navrstvěte polovinu brambor, polévkovou směs a klobásu.
  5. Vrstvy opakujte.
  6. Přikryjte a pečte, dokud brambory nezměknou, 60-65 minut.
  7. Posypte je sýrem a odkryté pečte 2-3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.
  8. V případě potřeby ozdobte petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang