Muffiny jsou poměrně oblíbeným dezertem už i u nás. Proč je dobré použít špaldovou mouku? Protože kromě zdraví prospěšných látek pomáhá v boji proti migréně.
Ingredience
- 2 lžíce másla (příp. margarínu)
- 1/3 šálku třtinového cukru
- 2 vejce
- kůra a šťáva ze středně velkého BIO pomeranče
- 1 jablko
- 2 šálky špaldové celozrnné mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 2 šálky borůvek
Postup
- Troubu předehřejeme na 185 °C.
- Cukr a máslo spolu smícháme v misce, přidáme celá vejce, pomerančovou kůru a šťávu, a dobře promícháme.
- Jablko oloupeme, nastrouháme na jemno na struhadle a přidáme do výše uvedené směsi.
- Špaldovou celozrnnou mouku smícháme s kypřícím práškem, necháme chvíli odstát a zlehka smícháme se směsí.
- Borůvky omyjeme, přičemž dáváme pozor, abychom je nepomačkali a jemně je vmícháme do směsi.
- Směs vylijeme do formy na muffiny a při teplotě 170 °C je pečeme cca 25 – 30 minut.
- Muffiny necháme vychladnout a podáváme se šťávou z čerstvého ovoce.