bily-cokoladovy-cheesecake-7220172

Připravte si jednoduchý krémový dezert bez větší námahy. Tento tvarohový koláč s bílou čokoládou se doplňuje s čerstvým ovocem, které vyváží jeho bohatost.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 8 až 10 porcí

Ingredience

  • 300 g sušenek
  • 150 g másla, rozpuštěného
  • 400 g bílé čokolády nalámané na kousky
  • 300 g plnotučného smetanového sýra (Philadelphii)
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml metany
  • 200 g jahod nebo malin

Postup

  1. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu, dokud nebudou úplně rozemleté.
  2. Přidejte máslo a znovu šlehejte, dokud nezískáte požadovanou drobivou konzistenci.
  3. Vymažte a vyložte dno 23 cm hluboké dortové formy s volným dnem.
  4. Do dortové formy nasypte sušenkovou směs a uhlaďte ji.
  5. Nechte přibližně 30 minut ztuhnout v lednici.
  6. Čokoládu začněte rozpouštět v žáruvzdorné skleněné misce nad malým hrncem s horkou vodou na mírném ohni.
  7. Občas ji promíchejte, aby se neslepila.
  8. Odstavte z ohně a nechte 10 minut chladnout, dokud není sotva teplá, ale stále tekutá.
  9. Mezitím vyšlehejte smetanový sýr a mascarpone.
  10. Přidejte smetanu a šlehejte, dokud směs nebude držet tvar.
  11. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a šlehejte, dokud se nespojí.
  12. Na vychladlý a ztuhlý piškotový základ naneste lžící směs a uhlaďte ji.
  13. Vraťte do lednice a nechte chladit alespoň 6 hodin, dokud poleva neztuhne.
  14. Nakonec ozdobte ovocem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang