Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží
Ingredience na rybu
- 1 omytý a osušený filet z bílé ryby rozporcovaný na menší části (pangas,tilapie)
- červená kari pasta
- 1/4 plechovky kokosového mléka (celá plechovka 160 ml)
- špetka chilli papričky
- sůl
- olivový olej na potření
- olej na orestování kari pasty
Postup
Kousky ryby potřeme z obou stran olivovým olejem. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje orestujeme kari pastu cca 2 minuty – množství pasty volíme dle individuální chuti. Poté zalijeme kokosovým mlékem,prohřejeme a nakonec přidáme rybu,kterou v kořeněné omáčce krátce podusíme. Nakonec dle chuti osolíme a můžeme přidat špetku rozdrcených chilli papriček.
Ingredience na rýži: 50 g suché rýže parboiled, nasekaná čerstvá petrželová nať.
Postup
Rýži důkladně propláchneme a připravíme dle návodu na výrobku. Dušenou rybu servírujeme s rýží posypanou čerstvou petrželovou natí.
TIP: Milovníci ryb si pochutnají například na tuňákové pomazánce. Její příprava je velmi rychlá, obsahuje málo tuků, za to vysoký podíl bílkovin.