Tato bílá omáčka na pizzu je v podstatě snadné česnekové alfredo. Je hotová asi za 5 minut. Budete překvapeni, jak snadné je připravit si dávku pizza omáčky na příští pizza párty a v lednici vydrží opravdu dlouho.
Ingredience
- 2 lžíce nesoleného másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 a 1/4 šálku mléka (2 % nebo plnotučného)
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/8 lžičky černého pepře
- 2 stroužky česneku, prolisované nebo jemně nastrouhané
- 1/4 šálku parmezánu, rozdrobeného
Postup
- V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a šlehejte 1-2 minuty (nenechte ji zhnědnout).
- Pomalu přidávejte mléko a neustále šlehejte, dokud není hladké, nezhoustne a nezačne bublat.
- Vmíchejte 1/4 lžičky soli, 1/8 lžičky černého pepře a prolisovaný česnek.
- Přidejte parmezán a šlehejte dalších 30 sekund. Odstavte z ohně a pokračujte ve šlehání, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká, poté ji před použitím na pizzu odstavte a nechte vychladnout.
- Po přidání sýru omáčku nevařte, jinak by se mohla srazit. Po vychladnutí přikryjte a uchovávejte v chladničce až 5 dní.