Recept na krémové těstoviny se žampiony
Připravte si s námi vynikající těstoviny, zjemněné lahodnou smetanovou omáčkou a...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Recept na krémové těstoviny se žampiony
Připravte si s námi vynikající těstoviny, zjemněné lahodnou smetanovou omáčkou a...
Cizrnový salát snadno a rychle
Tento cizrnový salát je plný zdravých dobrot – okurek, šťavnatých rajčat, krémového...
Nejlepší recept na klasické bazalkové pesto
Pesto skýtá celou řadu možností využití, především v italské kuchyni. Naučte se s...
Nejlepší recept na křupavý pečený falafel
Připomeňte si exotickou dovolenou tímto křupavým pečeným falafelem, který si doma snadno...
Jednoduchý recept na singapurské nudle
S tímto receptem na singapurské nudle se nají celá rodina. Jsou zdravé a veganské, takže...
Baba ganuš
Také se vám někdy stane, že si do nového receptu pořídíte poměrně drahou exotickou...
Pikantní fazole s rustikální bagetou
„A uspokojí i masožravce“ – píše se často u receptů bez masa. Není to však...
Slavnostní menu – recepty
Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...
Letní „cukeťáčci“ s lámankovým chlebem
Klasické bramboráky jako od babičky jsou nezaměnitelné. Uprostřed léta se ale všichni...
Houbový kuba z hlívy ústřičné a kapustičkami
Vánoce už na nás dýchají ze všech stran, za chvíli se doma rozvoní cukroví a skořice a...
Zapečené žampiony portobello plněné červenou čočkou
Rostlinnou stravou jsem do jídelníčku zařadila mnohem více luštěnin než dřív. Nedělá...
Pečené brambory plněné hráškovým hummusem
Někdy prostě není chuť na složité vyvařování, to určitě všichni známe. Právě pro...
Matcha kuličky obalované v karobu
Miluju kouzlo nepečeného raw cukroví. Poslední dobou se raw strava stává hitem a velice...
Rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou
Lehká, ale zároveň vydatná jídla by měla být základem zdravého a vyváženého...
Těstoviny penne s rajčaty a bazalkou – recept
Tyto těstoviny penne ve středomořském stylu jsou typicky rodinným jídlem. Pokud nemáte k...
Špagety se špenátovým pestem
S příchodem jara mnozí z nás automaticky odlehčují svůj jídelníček. Zařazujeme do...
Dušené curry batáty se zeleninou a špenátem
Kdo by nemiloval kouzlo jídel z jednoho hrnce. Člověk nemusí po vaření mýt celou kuchyň a...
Medvěd na cuketě
Slovo „giganty“ u cuket je klíčové – přerostlé plody opravdu nemají nijak...
Recept na oblíbený toast s avokádem
Milujete avokádové toasty? Naučte se, jak ho posunout na vyšší úroveň díky tomuto...
Recept na polévku miso
Naučte se připravit polévku miso doma. Tento snadný recept, který překypuje pikantní chutí...
Recept na těstoviny s omáčkou z pesta
Milujete italskou kuchyni a pesto? Připravte si díky našemu receptu vynikající těstoviny s...
Nejlepší zapečená špagetová dýně – recept
Špagetovou dýni můžete připravovat různými způsoby. Co takhle zkusit si ji zapéct na...
Vegetariánské taco s avokádovou omáčkou – recept
Tyto jednoduché vegetariánské tacos jsou plné černých fazolí, pečené zeleniny a lahodné...
Pečené brambory s kořenovou zeleninou
Pro naše tělo jsou nejlepší a nejpřínosnější lokální a sezónní suroviny. V zimě to s...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang