Bezmasá jídla

Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.

Další kategorie

Jednoduchý recept na singapurské nudle

S tímto receptem na singapurské nudle se nají celá rodina. Jsou zdravé a veganské, takže...

Slavnostní menu – recepty

Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...

Těstoviny penne s rajčaty a bazalkou – recept

Tyto těstoviny penne ve středomořském stylu jsou typicky rodinným jídlem. Pokud nemáte k...

avokadovy-toust

Recept na oblíbený toast s avokádem

Milujete avokádové toasty? Naučte se, jak ho posunout na vyšší úroveň díky tomuto...

miso

Recept na polévku miso

Naučte se připravit polévku miso doma. Tento snadný recept, který překypuje pikantní chutí...

zapecena-spagetova-dyne

Nejlepší zapečená špagetová dýně – recept

Špagetovou dýni můžete připravovat různými způsoby. Co takhle zkusit si ji zapéct na...

Pečené brambory s kořenovou zeleninou

Pro naše tělo jsou nejlepší a nejpřínosnější lokální a sezónní suroviny. V zimě to s...

peceny_kvetak

Recept na pečený květák

Zkuste jednoduchý recept na pečený květák. Toto jídlo je vynikající, dobře ochucené a...

vegan burger

Recept na nejlepší vegetariánský burger na světě

Všimli jste si, že většina receptů na veganské a vegetariánské burgery, na které...

tempeh

Recept na pečený marinovaný tempeh

Už jste vyzkoušeli tempeh? Pokud jste vegetarián nebo jen chcete jíst méně masa, je to...

lasagne-2

Recept na ty nejlepší zeleninové lasagne

Tyto vegetariánské lasagne jsou sýrové a plné zeleniny, špenátu a jednoduché rajčatové...

Recept na zapečený květák se sýrem

Zapečený květák se sýrem

Mysleli jste si, že květák nemůže chutnat skvěle? Náš recept na lahodný zapečený...

smazene-fazole

Smažené fazole – recept

Připravte si tradiční mexické smažené fazole jako v restauraci, ale mnohem lepší. Domácí...

fazolovy-burger

Ten nejlepší burger z černých fazolí – recept

Z domácích, restauračních i kupovaných bude tento burger černých z fazolí ten nejlepší,...

cerstva-rajcata

Nejlepší recept na omáčku na špagety s čerstvými rajčaty

Přinášíme vám recept na úchvatnou domácí omáčku na špagety z čerstvých rajčat,...

mac-and-cheese-recept

Recept na nejlepší mac and cheese

Mac and cheese – nebo makarony se sýrem – patří, zejména v zámoří, mezi oblíbená...

pecena_cizrna

Recept na křupavou pečenou cizrnu

Pečená cizrna je skvělá veganská svačinka plná bílkovin. Vychutnejte si ji samotnou nebo...

Spagetova dyne

Dýňové špagety – recept

Špagetová dýně je stále ještě relativně málo známá zelenina, která má ovšem skvělé...

francouzsky-toast-recept-1406784

Francouzský toast – recept

Francouzský toast je báječnou pochoutkou, kterou si můžete připravit k snídani, svačině,...

toa-heftiba-vqtkzz1jtou-unsplash

Ravioli – nejlepší recepty pro začátečníky

Výroba domácích raviol je opravdová práce plná lásky. Mezi hnětením a odpočíváním...

Krémové žampionové kroupoto

Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem

Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...

Domácí frittata

Jednoduchá a rychlá svačina nebo večeře. Pro milovníky vajec a vaječných omelet je to to...

Špenát restovaný na česneku – recept

Příprava Příprava: 6 minutVaření: 4 minutCelkem: 10 minut Porce: 6 Ingredience 1,5...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang