Bezmasá jídla

Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.

Další kategorie

Cerne fazole recept

Základní recept na černé fazole

Hledáte recept na černé fazole? Tato zdravá a chutná luštěnina má překvapivě velké...

Cesnekove brambory

Recept na pečené česnekové brambory

Brambory jsou univerzální pochoutkou a velmi oblíbenou přílohou k mnoha pokrmům. Mezi jedny...

Sýrové kuličky se sýrem

Sýrové kuličky jsou lahodným a oblíbeným pochoutkou, kterou si můžete připravit na...

Recept na salát Waldorf

Americký salát Waldorf si poprvé získal oblibu v 19. století v hotelu Waldorf Astoria. Tato...

Recept – italská houbová omáčka Funghetto na těstoviny

Už vás nebaví ke špagetám připravovat pravou boloňskou omáčku nebo masovou omáčku na...

Prvni prikrmy recept

První příkrmy pro miminka – recepty

V dnešní době převažuje názor, že nejlepším časem, kdy začít s prvními příkrmy...

Jak uvařit vejce natvrdo

Tipy, jak uvařit vejce na tvrdo, aby byla pokaždé perfektní. Pokud jde o vaření vajíček na...

leco

Domácí lečo – recept

Receptů na jednoduchá a rychlá jídla není nikdy dost. Někdy se člověku prostě nechce...

cuketove placky

Cuketové placky a cukeťáky – nejlepší recept

Cuketa je úžasná lehká zelenina s velmi nízkou energetickou hodnotou, vysokým obsahem...

Recept na nejlepší vegetariánské plněné papriky

Plněné papriky jsou u řady lidí velmi oblíbeným pokrmem. Zde se naučíte, jak si připravit...

veprove-na-houbach-recept-3-8010293

Hubník – recepty ze sušených hub

Hubník je tradiční český pokrm. Je to jednoduchý zapečený nákyp který se většinou...

Extra zeleninová smažená rýže – recept

Hledáte nějaké jednoduché vegetariánské recepty? Připravte snadnou zeleninovou smaženou...

Cizrnový falafel pečený v troubě

Cizrna je bezpochyby velmi oblíbená, ale také zdravá a prospěšnými látkami nabitá...

Mexický guláš – nejlepší recept

Ačkoliv guláš není typicky mexické jídlo, ujal se výraz „mexický guláš“ pro směs...

Topinambur – recept – pečený nebo pyré

Pečené topinambury jsou křupavé, karamelizované a tak návykové. Lze je jíst syrové,...

Recept na marocký zeleninový guláš

Tento voňavý, pikantní dušený zeleninový pokrm zvaný marocký zeleninový guláš můžete...

cuketove-lasagne-bez-nudli

Recept na cuketové lasagne bez nudlí

Cuketové lasagne jsou ideální nízkosacharidovou večeří, která uspokojí vaši touhu po...

nejlepsi-gratin-dauphinois

Recept na nejlepší Gratin Dauphinois

Naprosto neodolatelná krémová bramborová příloha, která obsahuje jen velmi málo...

snadny-kapustovy-salat

Recept na jednoduchý kapustový salát

Tento recept na kapustový salát je tím nejlepším způsobem, jak jíst tuto zelenou listovou...

Jednoduchý studený těstovinový salát

Svěží a jednoduchý těstovinový salát s křupavou zeleninou a jednoduchou domácí...

borůvkové knedlíky

Kynuté knedlíky s borůvkami

Kynuté borůvkové knedlíky patří mezi oblíbená jídla, která se těší velké popularitě...

plisnovy-syr-v-listovem-teste

Recept na plísňový sýr v listovém těstě

V originálním receptu se používá sýr Brie, avšak můžete použít i jiný sýr s bílou...

smazena-ryze-2

Recept na smaženou rýži

V tomto receptu skvěle zužitkujete zbylou rýži, je to dokonce hlavní surovina. Smaženou...

domaci-pecene-fazole-heinz

Recept na domácí pečené fazole

Tyto pečené fazole chutnají přesně jako ty kupované. Zkuste si s nimi dát tu práci a...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang