Dušená Mrkev – Recept
Ingredience 60 dkg mrkve 5 dkg másla 4 dkg cukru sůl 2 dkg mouky voda nebo...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Dušená Mrkev – Recept
Ingredience 60 dkg mrkve 5 dkg másla 4 dkg cukru sůl 2 dkg mouky voda nebo...
Knedlíky ovocné – bramborové těsto – Recept
Ingredience 25 dkg hrubé mouky2 větší vařené strouhané brambory1 vejce1dl...
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Buddha bowl s řepným hummusem a pečenou karotkou
Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si...
Cizrnová omeleta s koriandrem
Cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je velmi...
Pečená pikantní karotka
V týdnu jsem ale v obchodě narazila na překrásné malé karotky s natí a hned jsem měla...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Palačinky plněné houbami
Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...
Lilek plněný žampióny a rýží
Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...
Zeleninový quiche
Zeleninový quiche je skvělý pokrm vhodný nejen jako hlavní jídlo, ale také jako například...
Topinky s houbami podle Kerryan Dunlop
Nedávno se nám dostala do ruky úplně nová "Moje rodinná kuchařka" z produkce “Jamie...
Recept – sýrová pizza, čtyři druhy sýra
Ingredience: 600 g rajčat1 hermelín150 g tvrdého sýra200 g sýra mozzarella150 g nivy3...
Lilková caponata s multicereálním croissantem
Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...
Langoše Těsto – Recept
Ingredience 500 g hladké mouky1 celé vejce1 sklenka mléka50 g droždí4 středně velké,...
Sýrový koláč z polenty s cuketou a lanýžovým olejem
Slané koláče jsou tak vděčné jídlo, člověk je může připravit na milion různých...
Sýrová omáčka – recept
Recept na sýrovou omáčku je snadný. K přípravě hladké a lahodné omáčky je však...
Sýrové špízy
Sýrové špízky. Řecký sýr halloumi má vynikající chuť a při grilování se neroztéká,...
Recept – bramborák
Ingredience: ¾ kg brambor1 lžička soli3 stroužky česnekumajoránka1 lžička kmínu150 g...
Recept – bramborový salát s fazolemi
Ingredience: 230 g nových brambor se slupkou nakrájených na čtvrtky230 g nakládaných...
Recept – bramborový salát
Ingredience: 1 kg brambor2 cibule2 velká jablka200 g taveného sýra1 dl...
Recept – báč
Ingredience: 3 syrové brambory1/2l mlékakostka droždí1/2 kg hrubé...
Recept – bramborová fučka narychlo
Ingredience: 6 středních brambor3 cibule1/2 paličky česneku1 paprikamražený hrášek1...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang