Řepa po burgundsku
S lednem si mnoho z nás dává nějaké předsevzetí. Že bude méně pít alkohol, že zhubne,...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Řepa po burgundsku
S lednem si mnoho z nás dává nějaké předsevzetí. Že bude méně pít alkohol, že zhubne,...
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...
Recept – zapečené brambory se sýrem
Ingredience: 900 g opláchnutých neoloupaných brambor nakrájených na klínky2 lžíce...
Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Recept – palačinky se zeleninou
Ingredience: 20 dkg hladké mouky3 vejce250 ml mléka1/2 kg čerstvých žampionů1/2 kg...
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Recept – chalupářská houbová omáčka
Ingredience: 500 g lesních hub4 lžíce oleje2 lžíce polohrubé mouky500 ml sladké...
Recept – houbová omáčka smetanová
Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...
Jahodové knedlíky
Jahodové knedle s tvarohem jak se patří. No a rozpuštěné (nejlépe čerstvě udělané) ghí...
Zapečené palačinky
Těsto na 1 zapečenou palačinku: 3 vejce od šťastné slepičky - rozdělené na bílky a...
Slané mrkvové lívance
Porce: pro dva Doba přípravy: 3 minuty Doba vaření: 5 minuty Ingredince pro 8-10...
Svěží bylinková květáková rýže
Dá se jíst zatepla a je ideálním parťákem v grilování. Skvěle se také květáková...
Celerové pyré
Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se...
Zelená vaječná pánev neboli shakshuka
Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...
Bulgur s máslovou zeleninou
Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...
Cuketa po řecku se sýrem
Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...
Krémová vaječnice se sýrem
Vaječnice ve stylu francouzského fondue je skvělý tip na společné rodinné večeře....
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...
Recept – koprová omáčka s houbami
Recept na koprovou omáčku se hodí mít po ruce. Koprovka jako jedna z klasik české kuchyně...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Recept – bramborový guláš pro vegetariány
Dle tohoto receptu si připravíte bramborový guláš, kterým uděláte radost těm, kteří...
Recept – houbový guláš Franty houbaře
Ingredience: 1 kg nakrájených čerstvých hub2-3 lžíce sádla500 g cibule2 vrchovaté...
Knedlíky ovocné – jablkové – Recept
Ingredience 1/2 kg nahrubo nastrouhaných jablek14 dkg hrubé...
Knedlíky ve vajíčku – Recept
Ingredience kynutý knedlíkvejcemáslosmetana ke šlehánícibulerajčata a jiná zelenina na...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang