Recept na křupavou pečenou cizrnu
Pečená cizrna je skvělá veganská svačinka plná bílkovin. Vychutnejte si ji samotnou nebo...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Recept na křupavou pečenou cizrnu
Pečená cizrna je skvělá veganská svačinka plná bílkovin. Vychutnejte si ji samotnou nebo...
Snadný recept na rýžový pilaf
S pomocí tohoto receptu si doma připravíte vynikající rýžový pilaf. Postačí vám k tomu...
Dýňové špagety – recept
Špagetová dýně je stále ještě relativně málo známá zelenina, která má ovšem skvělé...
Francouzský toast – recept
Francouzský toast je báječnou pochoutkou, kterou si můžete připravit k snídani, svačině,...
Ravioli – nejlepší recepty pro začátečníky
Výroba domácích raviol je opravdová práce plná lásky. Mezi hnětením a odpočíváním...
Vegetariánské chilli
Příprava: 20 minutVaření: 40 minutPorce: 4 Ingredience 2 lžíce extra panenského...
Krémové žampionové kroupoto
Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...
Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem
Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...
Špenát v bramborovém těstíčku
Recept je kombinací bazalkového tofu, parmezánu, vařených brambor, jarních cibulek,...
Špenátová frittata
Příprava: 15 minutVaření: 25 minutPorce: 4 Ingredience 9 velkých vajec2 lžíce...
Domácí frittata
Jednoduchá a rychlá svačina nebo večeře. Pro milovníky vajec a vaječných omelet je to to...
Pečená frittata
Příprava: 15 minutPečení: 25 minutPorce: 4 Ingredience 6 vajechrst sýrakapka...
Glazované batáty
Příprava: 30 minutPečení: 30 minutPorce: 5 Ingredience 1 kg batátů1/4 šálku másla...
Květákový tabouleh
Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je...
Makaróny se sýrem z tlakového hrnce – recept
Milujeme víceúčelové kuchyňské pomůcky, které nám usnadňují život, a proto je Instant...
Jednoduché sushi
Příprava: 40 minut Vaření: 15 minut Náročnost: snadné Porce: 6 Ingredience na...
Špenát restovaný na česneku – recept
Příprava Příprava: 6 minutVaření: 4 minutCelkem: 10 minut Porce: 6 Ingredience 1,5...
Maki Sushi
Příprava: 15 minutVaření: 10 minutCelkem: 25 minutPorce: 3 Ingredience na rýži 2 hrnky...
Chleba ve vajíčku – recept – jak udělat a vylepšit
Určitě znáte známý recept na chleba ve vajíčku, pamatujete si, jak Vám ho dělala maminka...
Domácí makaróny se sýrem – recept
Jedná se o pěkně syté makaróny se sýrem. Podávejte se salátem a získáte skvělou...
Lasagne s karamelizovanou dýní a špenátem – recept
Vychutnejte si tyto vegetariánské lasagne s vrstvami špenátu a pomalu pečené máslové...
Pečená brokolice s parmazánem – recept
Brokolice orestovaná na olivovém oleji, citronové šťávě a soli, podávaná s parmazánem a...
Pečené zeleninové lasagne – recept
Tento vegetariánský pokrm v italském stylu si zamilují mladí, staří i všichni ostatní....
Nejlepší obalovaná cuketa v těstíčku
Obalovaná cuketa. První recept, po kterém v létě sahá každý, komu tato chutná zelenina...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang