Bezmasá jídla

Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.

Další kategorie

pecena_cizrna

Recept na křupavou pečenou cizrnu

Pečená cizrna je skvělá veganská svačinka plná bílkovin. Vychutnejte si ji samotnou nebo...

Ryzovy pilaf

Snadný recept na rýžový pilaf

S pomocí tohoto receptu si doma připravíte vynikající rýžový pilaf. Postačí vám k tomu...

Spagetova dyne

Dýňové špagety – recept

Špagetová dýně je stále ještě relativně málo známá zelenina, která má ovšem skvělé...

francouzsky-toast-recept-1406784

Francouzský toast – recept

Francouzský toast je báječnou pochoutkou, kterou si můžete připravit k snídani, svačině,...

toa-heftiba-vqtkzz1jtou-unsplash

Ravioli – nejlepší recepty pro začátečníky

Výroba domácích raviol je opravdová práce plná lásky. Mezi hnětením a odpočíváním...

vegetarianske-chilli

Vegetariánské chilli

Příprava: 20 minutVaření: 40 minutPorce: 4 Ingredience 2 lžíce extra panenského...

Krémové žampionové kroupoto

Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem

Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...

Špenát v bramborovém těstíčku

Recept je kombinací bazalkového tofu, parmezánu, vařených brambor, jarních cibulek,...

Špenátová frittata

Příprava: 15 minutVaření: 25 minutPorce: 4 Ingredience 9 velkých vajec2 lžíce...

Domácí frittata

Jednoduchá a rychlá svačina nebo večeře. Pro milovníky vajec a vaječných omelet je to to...

Pečená frittata

Příprava: 15 minutPečení: 25 minutPorce: 4 Ingredience 6 vajechrst sýrakapka...

Glazované batáty

Příprava: 30 minutPečení: 30 minutPorce: 5 Ingredience 1 kg batátů1/4 šálku másla...

Květákový tabouleh

Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je...

Makaróny se sýrem z tlakového hrnce – recept

Milujeme víceúčelové kuchyňské pomůcky, které nám usnadňují život, a proto je Instant...

Jednoduché sushi

Příprava: 40 minut Vaření: 15 minut Náročnost: snadné Porce: 6 Ingredience na...

Špenát restovaný na česneku – recept

Příprava Příprava: 6 minutVaření: 4 minutCelkem: 10 minut Porce: 6 Ingredience 1,5...

Maki Sushi

Příprava: 15 minutVaření: 10 minutCelkem: 25 minutPorce: 3 Ingredience na rýži 2 hrnky...

Chleba ve vajíčku

Chleba ve vajíčku – recept – jak udělat a vylepšit

Určitě znáte známý recept na chleba ve vajíčku, pamatujete si, jak Vám ho dělala maminka...

Domácí makaróny se sýrem – recept

Jedná se o pěkně syté makaróny se sýrem. Podávejte se salátem a získáte skvělou...

Lasagne s karamelizovanou dýní a špenátem – recept

Vychutnejte si tyto vegetariánské lasagne s vrstvami špenátu a pomalu pečené máslové...

Pečená brokolice s parmazánem – recept

Brokolice orestovaná na olivovém oleji, citronové šťávě a soli, podávaná s parmazánem a...

Pečené zeleninové lasagne – recept

Tento vegetariánský pokrm v italském stylu si zamilují mladí, staří i všichni ostatní....

obalovaná cuketa

Nejlepší obalovaná cuketa v těstíčku

Obalovaná cuketa. První recept, po kterém v létě sahá každý, komu tato chutná zelenina...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang