
Tajemství dokonalých zelných placek a recepty na ty nejlepší
Zelné placky připravené z bílého, červeného či kysaného zelí, bramborovo zelné placky...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Tajemství dokonalých zelných placek a recepty na ty nejlepší
Zelné placky připravené z bílého, červeného či kysaného zelí, bramborovo zelné placky...
Recepty na nejlepší sýrové omáčky na těstoviny
Kdo by odolal lahodné kombinaci sýrové omáčky a těstovin? Ať už dáváte přednost...
Žampionová pizza – recept na italskou i americkou verzi
Pizzu si můžete připravit doma. Ve skutečnosti si můžete připravit pizzu, která se...
Jednoduchá pečená máslová dýně – recept
Pečená máslová dýně je skvělým způsobem, jak si vychutnat podzimní a zimní sezónu....
Recept na nejlepší smažený sýr v horkovzdušné troubě
Ještě někdo vyrůstal doma a ohříval chleba se sýrem v mikrovlnné troubě? Výsledek byl...
Staročeské placky z vařených brambor – nejlepší recept
Bramborové placky jsou pokrmem, který znaly už naše babičky. Není na něj potřeba nic víc...
Babaganuš recept – řecká pomazánka z pečeného lilku
Babaganuš - dip nebo pomazánka z lilku - patří k orientálním pokrmům, přesněji pochází...
Recept na domácí pirohy
Pirohy (nebo také pirožky) jsou těsto, které se plní buď bramborami a sýrem, nebo kysaným...
Krémový bulgur se žampiony a sušenými rajčaty
Podzim je obdobím, kdy nám příroda dává bohatou úrodu hub, a není nic lepšího než si...
Salát z perlového kuskusu s čočkou – recept
Kuskus, oblíbená surovinou v arabské a severoafrické kuchyni, se stává stále...
Recept na kandované vlašské ořechy
Vlašské ořechy + zkaramelizovaný cukr = kandované vlašské ořechy. Tyto křupavé...
Recept na klasický fazolový salát
Fazolový salát patří k oblíbeným pokrmům, které spojují výživu, chutnost a jednoduchost...
Recept na vegetariánské lasagne
Tradiční lasagne je oblíbený italský recept, ale co dělat, když jste vegetarián nebo jen...
Recept na německé bramborové placky
Německá kuchyně je známá svou hojností chutí a tradicí, a jedním z oblíbených pokrmů,...
Vegetariánské tacos
Vegetariánská strava má stále větší zastoupení v jídelníčcích lidí po celém světě....
Recept na cuketové vafle
Bezlepkové vafle z cukety a suchých bramborových vloček. Podávejte se zakysanou smetanou,...
Recept na těstoviny primavera
Těstoviny primavera jsou jedním z klasických receptů na těstoviny. Připravíte je z...
Vegetariánská kapustová polévka – recept
V posledních letech roste obliba vegetariánské a rostlinné stravy, protože lidé hledají...
Recept na zapečené plněné těstoviny
Plněné těstoviny patří mezi lahodné pokrmy, které si získaly srdce milovníků italské...
Dušená černá čočka – jednoduchý recept
Dušená černá čočka, známá také jako čočka Beluga kvůli své podobnosti s kaviárem, je...
Recept na jednoduchý zelený salát
Zelené saláty jsou nejen osvěžující, ale také zdravou a chutnou alternativou pro všechny...
Recept na snadnou dušenou mrkev
Mrkev se svým zářivě oranžovým odstínem a zemitou sladkostí je všestranná zelenina,...
Jednoduchá cizrna se zelím
Jídlo, které je díky cizrně nabité bílkovinami, i přesto že neobsahuje maso. Cizrnu...
Recept – jednoduchá houbová omáčka se žampiony
Houbová omáčka je jedním z těch pokrmů, které dokážou přidat do jídla další chuť a...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang