bezlepkovy-yorkshirsky-pudink

Připravte si tuto klasickou britskou přílohu k pečenému masu. Díky použití bezlepkové mouky jsou vhodné i pro celiaky.

Ingredience

  • 40 g hladké bezlepkové mouky
  • 50 g kukuřičné mouky
  • 3 vejce
  • 175 ml polotučného mléka
  • Slunečnicový olej na pokapání

Postup

  1. Připravte směs na těsto. Mouku vysypte do mísy s 1/2 lžičky soli, uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce.
  2. Vyšlehejte je dohromady a poté pomalu přidávejte mléko a stále šlehejte, dokud nezmizí hrudky. Nechte odstát, dokud nebudete připraveni k vaření.
  3. Troubu předehřejte na 230 °C. Dvě nepřilnavé formy na 12 muffinů rovnoměrně pokapejte trochou oleje a vložte do trouby, aby se prohřály.
  4. Nalijte těsto do džbánu a vyjměte horké formy z trouby. Opatrně a rovnoměrně nalijte těsto do formiček.
  5. Vložte je zpět do trouby a nechte je nerušeně péct 20-25 minut, dokud se pudinky nenafouknou a nezhnědnou. Yorkshirský pudink ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang