Připravte si tuto klasickou britskou přílohu k pečenému masu. Díky použití bezlepkové mouky jsou vhodné i pro celiaky.
Ingredience
- 40 g hladké bezlepkové mouky
- 50 g kukuřičné mouky
- 3 vejce
- 175 ml polotučného mléka
- Slunečnicový olej na pokapání
Postup
- Připravte směs na těsto. Mouku vysypte do mísy s 1/2 lžičky soli, uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce.
- Vyšlehejte je dohromady a poté pomalu přidávejte mléko a stále šlehejte, dokud nezmizí hrudky. Nechte odstát, dokud nebudete připraveni k vaření.
- Troubu předehřejte na 230 °C. Dvě nepřilnavé formy na 12 muffinů rovnoměrně pokapejte trochou oleje a vložte do trouby, aby se prohřály.
- Nalijte těsto do džbánu a vyjměte horké formy z trouby. Opatrně a rovnoměrně nalijte těsto do formiček.
- Vložte je zpět do trouby a nechte je nerušeně péct 20-25 minut, dokud se pudinky nenafouknou a nezhnědnou. Yorkshirský pudink ihned podávejte.