Pokud máte rádi sladké, ale nechcete to s ním až tak přehánět, pak si udělejte tyhle vafle. Jsou z rýžové mouky, takže jsou bezlepkové, neobsahují moc cukru, ale i tak jsou výtečné. Vafle můžete stejně jako já ozdobit řeckým jogurtem a Vaším oblíbeným džemem. V receptu se nedivte, že je mléko odměřeno na gramy, nemám odměrku, tak mléko opravdu odvažuji na váze.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 110 g rýžové mouky
- 110 g plnotučného (nejlépe farmářského) mléka
- 20 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 20 g bio vanilkového cukru s extraktem z pravé vanilky
- 100 g šmakouna s příchutí brusinka a goji
- 3 g kypřícího prášku z vinného kamene
- řecký jogurt (dle chuti)
- malinový džem nebo jiný Vámi oblíbený (dle chuti)
- hrstku chia semínek
Postup:
1. Šmakouna nastrouhejte na hrubém struhadla.
2. Nyní mouku, kypřící prášek, cukr, šmakouna, mléko, vejce a máslo a důkladně promíchejte, aby se vše spojilo.
3. Ploténky vaflovače pomažte máslem a vaflovač rozehřejte.
4. Když je vaflovač rozehřátý a máslo na ploténkách se rozpustilo, tak na ploténky opatrně lžíci přendávejte těsto.
5. Pečte do zlatavé barvy.
6. Na talíři pak dejte na vafle jogurt, na něj džem, posypte mandlemi, chia semínky a můžete podávat.