Vynikající bezlepkové palačinky s nádechem skořice a vanilky. Podle tohoto receptu připravíte asi 5 velkých palačinek. Podávejte je s oblíbeným sirupem a čerstvým ovocem.
Bezlepkové palačinky patří podobně jako proteinové palačinky mezi specifické, zdravější varianty palačinek, na lahodné chuti jim to ale nijak neubírá.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
- 1 hrnek univerzální bezlepkové mouky
- ½ lžičky bezlepkového prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 vejce
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ šálku studeného mléka nebo více podle potřeby
Postup
- Ve velké míse smíchejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici.
- Ve druhé míse smíchejte vejce, rostlinný olej a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí. Dřevěnou lžící vmíchejte moučnou směs do vaječné směsi. Přilijte mléko a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Odstavte těsto, aby zhoustlo, 5 až 10 minut. Pokud je těsto příliš husté, přidejte po lžících mléko.
- Rozehřejte olej na pánvi na středně nízké teplotě. Na každou palačinku nakapejte 1 až 2 vrchovaté lžíce.
- Palačinku osmažte, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nejsou suché, zhruba 3 až 4 minuty. Obraťte je a postup zopakujte.