Tyto lívance z mandlové mouky jsou lehké, nadýchané a plné lahodně oříškové chuti. Představují snadnou a sytou bezlepkovou snídani.
Pokud máte rádi lehké, nadýchané, vláčné a chutné lívance, tyto z mandlové mouky si zamilujete. Jsou zcela bez obilovin a lepku, ale chutnají stejně dobře jako všechny tradiční recepty. Lívance jsou měkké a jemné, s lahodnou sladkou a oříškovou chutí. Jako bonus jsou vydatnější než klasické lívance (díky mandlové mouce), takže vás snadno zasytí až do oběda.
Ingredience
- 1⅓ šálku mandlové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky mořské soli
- ¼ šálku mandlového nápoje, v případě potřeby více
- 2 velká vejce
- 1 polévková lžíce javorového sirupu, další na podávání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- olej na smažení
Pokyny
- Ve středně velké míse prošlehejte lžící mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V malé misce vyšlehejte mandlový nápoj, vejce, javorový sirup a vanilku.
- Mokré přísady vlijte do mísy se suchými přísadami a promíchejte. Pokud je těsto velmi husté, přimíchejte více mandlového nápoje. Pokud je příliš řídké, přisypte ještě trochu mandlové mouky.
- Rozpalte nepřilnavou pánev. Potřete ji trochou oleje a osmažte na něm jednotlivé lívance.
- Smažte je 1 až 2 minuty z každé strany a podle potřeby snižte teplotu, aby se středy lívanců opekly, aniž by se vnější strany připálily (lívance z mandlové mouky tmavnou o něco rychleji než z běžné mouky).
- Podávejte s javorovým sirupem.