Kuře na grilu BBQ – nejlepší recept

Drůbeží masoGrilováníHlavní jídlaKuřecí masoMaso
bbq-kure-na-grilu

Může být něco lepšího než kuře pomalu připravené na grilu a potřené oblíbenou grilovací omáčkou? Zde je nejlepší recept na grilování dokonalého BBQ kuřete.

Ingredience

  • 2 kg kuřecích kousků s kůží a kostí (stehna, křídla, prsa)
  • Sůl
  • Extra panenský olivový olej nebo rostlinný olej
  • 1 hrníček barbecue omáčky koupené v obchodě, nebo domácí výroby

Postup

  1. Kousky kuřete potřete olejem a osolte. Kuřecí kousky potřete olivovým olejem a ze všech stran je posypte solí.
  2. Připravte jednu stranu grilu na vysoký přímý žár. Pokud používáte dřevěné uhlí nebo dřevo, ujistěte se, že je na grilu chladná strana, kde je málo uhlí nebo žádné uhlí.
  3. Kousky kuřete položte kůží dolů na nejteplejší stranu grilu, aby se kůže dobře opekla. Grilujte nezakryté 5 až 10 minut podle toho, jak je gril rozpálený (nechcete, aby se kuře připálilo).
  4. Jakmile se kuře z jedné strany dobře opeče, otočte je a přesuňte na chladnější stranu grilu.
  5. Pokud používáte plynový gril, udržujte plamen pouze na jedné straně grilu a kuřecí kousky přesuňte na chladnější stranu, nikoli přímo nad plamen. Snižte teplotu na nízkou nebo středně nízkou (mezi 120 °C a 130 °C, ne více neŽ 150 °C).
  6. Gril přikryjte a nerušeně grilujte 20 až 30 minut.
  7. Obraťte kuřecí kousky a potřete je oblíbenou barbecue omáčkou. Gril opět přikryjte a nechte péct dalších 15 až 20 minut.
  8. Postup opakujte, kuřecí kousky otočte, potřete omáčkou, přikryjte a grilujte dalších 10-30 minut.
  9. Doba pečení závisí na nastavení grilu, velikosti kuřecích kousků a na tom, jak studené jsou vaše kuřecí kousky na začátku! Pokud grilujete menší kousky kuřete na grilu na dřevěné uhlí, mohou být hotové mnohem dříve. Cílem je udržet dostatečně nízkou teplotu na grilu, aby se kuře peklo „pomalu“.
  10. Kuře je hotové, když je vnitřní teplota kousků kuřete 72 °C u prsou, a 76 °C u stehen při zkoušce teploměrem na maso.
  11. Nebo když do středu nejsilnějšího kusu vložíte špičku nože a šťáva je čirá, je kuře hotové.
  12. Pokud kuře není hotové, kousky otočte a pokračujte v pečení při nízké teplotě.
  13. Pokud chcete, můžete grilování dokončit opékáním na horké straně grilu. Kousky položte kůží dolů na rozpálenou stranu grilu. Nechte je minutu nebo dvě opékat a mírně zčernat.
  14. Upečené kuře potřete štětcem další BBQ omáčkou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang