Dopřejte svým blízkým jako dezert banoffee pie, koláč s klasickým sušenkovým základem, karamelem, banány, smetanou a čokoládou. Kdo by odolal?
Ingredience
- 225 g sušenek
- 150 g rozpuštěného másla
- 400 g plechovka karamelizovaného kondenzovaného mléka
- 3 malé banány
- 300 ml smetany
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 čtvereček hořké čokolády
Postup
- Sušenky nadrťte najemno a vyklopte do mísy. Smíchejte je s rozpuštěným máslem, dokud se úplně nespojí.
- Směs nasypte do koláčové formy a v rovnoměrně rozprostřete. Dejte na 1 hodinu nebo klidně přes noc do chladu.
- Vyšlehejte karamelizované mléko a rovnoměrně ho naneste na sušenkový základ.
- Do karamelu jemně vtlačte nakrájený banán. Vložte do chladničky.
- Vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem. Vyjměte koláč z lednice a lžící naneste šlehačku na banány. Pokud chcete, nastrouhejte na krém hořkou čokoládu a podávejte.