Tento dýňový banánový chléb je chutný snídaňový chléb, který je ideální s marmeládou, margarínem nebo i smetanovým sýrem. A co je nejlepší, má nízký obsah tuku.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení: 45 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 2 zralé banány, rozmačkané
- 1 a ⅓ šálku konzervovaného dýňového pyré
- ½ šálku medu
- ½ šálku krystalového cukru
- ⅓ šálku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 2 a ½ šálku hladké mouky
- 2 lžičky koření na dýňový koláč
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky soli
- volitelně: ¾ šálku rozinek, ½ šálku kousků vlašských ořechů
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte pekáč o rozměrech 22×15 cm.
- Ve velké míse smíchejte banány, dýni, med, cukr, rostlinný olej a vejce.
- V samostatné míse smíchejte mouku, koláčové koření, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
- Směs mouky vmíchejte do banánové směsi, dokud se nespojí.
- Vmíchejte rozinky a vlašské ořechy. Těsto nalijte do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu bochníku nevyjde čistá, asi 45 minut.
- Před přenesením na drátěnou mřížku nechte bochník 10 minut vychladnout.