Milujete banana bread, ale chtěli byste si tentokrát váš oblíbený banánový chlebík připravit trošku jinak? Vyzkoušejte náš recept na vláčný banánový chlebík s čokoládou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 60 minut
- Celkem: 1 hodina 15 minut
Ingredience
- 3 velké zralé banány
- 1/3 šálku rozpuštěného másla
- 3/4 hrnku hnědého cukru
- 1 čajová lžička soli
- 1 velké vejce, rozšlehané
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku přírodního neslazeného kakaového prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1/4 lžičky mletého koření
- 1/2 šálku čokoládových lupínků
Postup
- Vnitřek pekáče vymažte máslem nebo postříkejte sprejem na vaření. Troubu předehřejte na 175 °C, rošt umístěte doprostřed.
- Zralé oloupané banány rozmixujte v mixéru, kuchyňském robotu nebo vidličkou na hladkou kaši. Měli byste mít 1 a 1/2 až 1 a 3/4 šálku banánového pyré.
- Vložte banánové pyré do velké mísy. Vmíchejte rozpuštěné máslo. Vmíchejte hnědý cukr a sůl. Metličkou rozbijte případné hrudky hnědého cukru. Vmíchejte rozšlehané vejce a vanilkový extrakt.
- V samostatné míse důkladně prošlehejte mouku, kakao, jedlou sodu a nové koření. Poté vmíchejte čokoládové kousky.
- Těsto vlijte do máslem vymazané formy. Vložte do trouby o teplotě 175 °C a pečte 1 hodinu.
- Vyndejte z trouby a nechte 10 minut vychladnout na pánvi.
- Opatrně vyjměte banánový chlebíček s čokoládou z pánve a položte ho na mřížku, aby zcela vychladl. Při podávání krájejte vroubkovaným nožem na chléb.