bananovy-chlebik

Tento snadný banánový chlebík je vynikající, vláčný, zdravý, a navíc je vhodný i pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 55 minut
  • Celkem: 65 minut

Ingredience

  • 3 až 4 středně zralé banány, rozmačkané
  • 1/3 šálku nesoleného másla, rozpuštěného
  • 3/4 šálku cukru krystal
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku bezlepkové hladké mouky
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte formu na chléb olejem.
  2. Do velké mísy přidejte rozmačkané banány a vmíchejte rozpuštěné máslo, cukr, vejce a vanilku.
  3. Do menší mísy přidejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Prošlehejte a spojte.
  4. Moučnou směs přidejte do větší mísy s mokrými přísadami a míchejte, dokud se zcela nespojí.
  5. Těsto vlijte do připravené formy na chléb a vyškrábejte mísu, abyste si pomohli. Pečte 50 minut až 1 hodinu.
  6. Před vyjmutím bochníku z formy nechte bochník vychladnout na mřížce alespoň 15 minut. Před krájením a podáváním nechte zcela vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang