Tento banánový ovesný chléb je podle starého receptu, který je neskonale vláčný.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 50 minut
- Čas navíc: 5 minut
- Celkem: 1 hodina 20 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience
- 1 šálek moučkového cukru
- ½ šálku tuku na pečení
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 šálek polohrubé mouky
- 1 šálek ovesných vloček na rychlé vaření
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 a ½ šálku rozmačkaných banánů
- ¼ šálku mléka
- ½ šálku nasekaných rozinek
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Vymažte pekáč a dejte ho stranou.
- Smíchejte cukr a tuk na pečení.
- Přidejte vejce a vanilku.
- Šlehejte do nadýchané pěny.
- Prosejte mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, sůl a skořici.
- Suché ingredience přidávejte střídavě s banány a mlékem do mokrých ingrediencí.
- Míchejte, dokud se nespojí.
- Přisypte rozinky a nalijte do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě 50 až 60 minut, vyjměte z trouby a na 5 minut přiklopte.