Nepečený dort je skvělý trend mezi dezerty. Perfektní kombinací jsou dva druhy ořechů, kokos a banány.
Krusta, kde se mísí ořechy a datle asi není nic nového. Avšak velkou dobrotou je krém z ořechů, javorového sirupu a kokosu.
Ingredience na krustu
- 200 g mandlí (jakýkoliv druh, celé, plátkové či mleté)
- 150 g vypeckovaných sušených datlí (můžete použít i sušené švestky, mají však výraznější chuť než datle)
- trochu vody
Ingredience na náplň
- 100 g kešu ořechů
- 80 ml vody
- 2 PL javorového sirupu
- půl lžičky mleté pravé vanilky
- 40 g strouhaného kokosu
Na ozdobu
- 2 zralé, tuhé banány
- 2-3 PL strouhaného kokosu
Postup
- Připravíme si kulatou dortovou formu o průměru 20 cm.
- V mixéru umeleme mandle a přidáme k nim sušené datle. Mixujeme, dokud se obě suroviny řádně nespojí a vznikne tvarovatelná hmota. Tu namačkáme do připravené dortové formy.
- Na náplň nejprve umeleme kešu ořechy, přidáme k nim vodu, vanilku, javorový sirup a mixujeme, dokud se nám nespraví polohustá kaše. V případě potřeby můžeme přidat ještě malé množství vody a javorového sirupu.
- Nakonec přidáme kokos a promícháme. Touto náplní vyplníme připravenou krustu.
- Dáme do lednice pořádně vychladnout. Ztuhlý dort se lépe krájí.
- Před podáváním ozdobíme na kolečka nakrájeným banánem posypaným kokosem.