Doba přípravy: 1 hodina a 30 minut
Počet porcí: 10
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 3 zralé banány, rozmačkané
- 1 lžíce mléka
- 1 lžička mleté skořice nebo podle chuti
- ½ šálku změklého másla
- 1 šálek bílého cukru
- 2 vejce
- 1 šálek čokoládových lupínků
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 165 °C. Vymažte bochníkovou formu.
Krok 2
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V jiné míse smíchejte banány, mléko a skořici. Ve třetí míse vyšlehejte máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny. Do máslové směsi přidávejte po jednom vejce a po každém přidání je dobře vyšlehejte. Přimíchejte banánovou směs do máslové směsi. Poté přimíchejte suchou směs, dokud se nespojí. Nakonec přimíchejte čokoládové lupínky. Těsto nalijte do připravené formy.
Krok 3
Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu není suchá, to trvá zhruba 70 minut. Než chléb vyjmete, nechte ho 10 minut vychladnout.